Daily Archive: November 29, 2018

Nov 29

Во Брод откриен споменик за жртвите од Првата светска војна

  Во присуство на амбасадори, воени атешеа, конзули, градоначалници, советници и директори на јавни претпријатија, денес во с.Брод во општина Новаци беше одбележана  100 годишнината од завршувањето на Првата светска војна 1918 -2018. По тој повод беше подигнат и  споменик во чест на загинатите војници и цивили во македонксиот (солунскиот) фронт.

css.php