«

»

Oct 15

„Волшебната шума“ на театарот Колозов во Новаци

Дечињата од одделенска настава во ЦОУ „Славко Лумбарковски“ од Новаци денeска присуствуваа на детската претстава „ Волшебна приказна“ која ја изведе театарот „ Колозов“.Проектот е насловен прикажување на театарски претстави во рурални средини.

Ова е одлична можност за децата да се запознаат со театарската уметност и да се дружат со познатите глумци Владо Дојчиновски, Дубравка Киселички и Перуника Киселички.

Активноста ја реализира Сојуз на здруженија за рурален развој Мрежа на Лагови во рамките на „Нов културен бран 2018“ поддржан од Министерство за култура на РМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php