Monthly Archive: September 2018

Sep 07

Жителите на с.Долно Агларци добиваат мултифункционално игралиште

Во завршна фаза е изградбата на мултифункционалното иргалиште во Долно Агларци .Проект вреден 1.600.000 денари , средства обезбедени со Грант ИПА светска банка , проект за подобрување на општинските услуги .Изведувач е БВ инженеринг Битола . Уште еден проект за подобрување на условите за животот на локалното население од Долно Агларци .  

Sep 06

25 милиони денари инвестиција во с. Гермијан

Жителите на село Гермијан добиваат инвестиција од 25 милиони денари , уредување на порој ,со средства од Светска банка, преку проект за подобрување на општинските услуги од компонентата ЕУ ИПА инвестициски грантови финансирани од ЕУ .

Sep 06

Министерот за здравство Венко Филипче во посета на Општина Новаци

Министерот за здравство Венко Филипче при неговата посета на Општина Новаци оствари средба со градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузмановски како и со медицинскиот персонал од ПЗУ Д-р Даскал во Новаци . Целта на посетата е согледување на можностите за подобрување на медицинските услуги за пациентите и квалитетот на здравствената заштита .Министерот најави неколку модели …

Continue reading »

Sep 03

Топло добредојде за 17 те првачиња во ЦОУ „Славко Лумбарковски“

По повод почетокот на новата учебна година градоначалникот на општина новаци,Љубе Кузманоски го посети централното одновно училиште Славко Лумбарковски во Новаци и заедно со директорот Илче Соклевски им посакаа топло добредојде на 17 те првачиња.

» Newer posts

css.php