Daily Archive: August 20, 2018

Aug 20

Конкурс за објава на идејно решение бр. 1/2018

Почитувани, на следниот ЛИНК го имате Конкурсот за објава на идејно решение број 1/2018 за Подигање на спомен обележје на загинатите војници во Првата Светска војна на т.н. Солунски фронт во с.Брод, општина Новаци – Партерно уредување и подигање на споменик на жртвите изработен од камен.

Aug 20

Со Фестивал Избор на летен фолк-хит на Македонија затворено Културно лето Новаци 2018

Со Фестивал Избор на летен фолк-хит на Македонија заврши Културно-забавно Лето Новаци 2018. Повеќе од 1000 посетители го овековечија затворањето на Културно-забавно Лето Новаци 2018 во дворот на Општина Новаци . Настапија повеќе естрадни уметници со свои авторски песни како и неколку музички групи , а многубројната публика гласаше за три хит песни. Според гласовите …

Continue reading »

css.php