Monthly Archive: August 2018

Aug 31

Потпишан меморандум за соработка помеѓу РЕК “Битола“ и општините Битола, Новаци и Могила

Градоначалниците на општините Новаци, Могила и Битола потпишаа Меморадум за соработка со РЕК–Битола со што ќе се зацврсти досегашната соработка помеѓу комбинатот и трите пелагонски општина кои се во непосредна близина на истиот.

Aug 24

Советот на општина Новаци ја одржа 17 тата седница

  По усвојувањето на записникот од претходната седница советот на општина Новаци го разгледа и усвои дневниот ред на кој се најдоа 15 тина точки.

Aug 20

Конкурс за објава на идејно решение бр. 1/2018

Почитувани, на следниот ЛИНК го имате Конкурсот за објава на идејно решение број 1/2018 за Подигање на спомен обележје на загинатите војници во Првата Светска војна на т.н. Солунски фронт во с.Брод, општина Новаци – Партерно уредување и подигање на споменик на жртвите изработен од камен.

Aug 20

Со Фестивал Избор на летен фолк-хит на Македонија затворено Културно лето Новаци 2018

Со Фестивал Избор на летен фолк-хит на Македонија заврши Културно-забавно Лето Новаци 2018. Повеќе од 1000 посетители го овековечија затворањето на Културно-забавно Лето Новаци 2018 во дворот на Општина Новаци . Настапија повеќе естрадни уметници со свои авторски песни како и неколку музички групи , а многубројната публика гласаше за три хит песни. Според гласовите …

Continue reading »

Aug 17

Kонцерт на трио гитари во Културно лето Новаци 2018

  Како претпоследен настан во овогодинешната манифестација Културно забавно лето Новаци 2018  се одржа концертот на класична гитара во изведба на ФМУ Гитарско Трио .

Aug 17

17 првачиња годинава во општина Новаци

Новата учебна година започнува за две недели а општина Новаци веќе привршува со последните подготовки за спремен дочекот на учениците. Оваа година во прво одделение се запишале 17 ученици што е за девет помалку од минатата година.

Aug 13

Концерт на фолк пејачката Татјана Лазаревска во Живојно

  Со концертот “За мојот роден крај” популарната и омилена пејачка за жителите на с. Живојно и околните села Татјана Лазаревска ги крена на нозе своите сограѓани.Настанот се одржа во рамките на манифестацијата „ Културно забавно лето Новаци 2018“.

Aug 07

Културна вечер посветена на македонските песни и ора

Во рамките на Културно-забавно Лето Новаци 2018 се одржаа Пелагониските културно-уметнички средби во Дворот на Општина Новаци ,летната сцена во с.Добромири како и на сред село во с.Далбеговци.

Aug 03

Советот на општина Новаци ја одржа 15-тата седница

По усвојувањето на записникот од претходната седница сиоветниците го разгледаа и усвоија дневниот ред на 15 тата седница на која имаше десет точки на дневен ред.

Aug 01

Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата општинско-корисна работа

Почитувани, на следниот ЛИНК го имате огласот до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа за 2018 година. Огласот трае до 14.08.2018 година.

css.php