Monthly Archive: July 2018

Jul 27

Модна ревија во рамките на Културно елто Новаци 2018

  Со модна ревија за деца и возрасни  од Модното студио Шанел Топ Моделс и со учество на 12-тина деца солисти од детскиот музички фестивал ТРА ЛА ЛА  од Битола  се одржа  6 -тиот по ред културен настан од програмата на Културно-забавно лето Новаци 2018 .

Jul 26

Градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски е во официјална посета на град Ајдин, Турција

На покана на градоначалничката на Град Ајдин, Озлем Черчиоглу и Здружението на иселениците од Македонија во Ајдин, градоначалникот на оштина Новаци  Љубе Кузманоски е во официјална посета на Република Турција.

Jul 24

За секое прваче  во Општина Новаци по 4.000 денари во септември

    Советот на Општина  Новаци  на 15 –тата седница на совет  донесе одлука  секое прваче во Општина Новаци  кое ќе се запише во ОУ. Славко Лумбарковски и подрачните училишта  ќе добие  по 4.000 денари на почетокот на учебната 2018 година.

Jul 22

Фолклорната пеачка група Зорница од Варна со концерт во Новаци

Во рамките на Културно -забавно Лето Новаци 2018 настапи фолклорната пеачка група Зорница од Варна , Р. Бугарија .

Jul 20

Советот на општина Новаци ја одржа 15-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа 15-тата седница втора во емсец јули на кој расправаа за 10 тина точки на дневен ред.

Jul 18

Документарен филм за Општина Новаци на македонски, англиски и турски јазик

Во Младинскиот културен центар во Општина Новаци, Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив од Битола одржа проекција на документарниот филм за општината кој беше прикажан на македонски, англиски и турски јазик.

Jul 17

Работен состанок со заменик министерот за животна средина Макрадули

Претставници од Општините Новаци ,Могила и Битола , невладиниот сектор и менаџментот на РЕК на работна средба со заменик министерот за животна средина и просторно планирање г-дин Јани Макрадули .

Jul 15

Танцов хепенинг во рамките на Културно забавно елто Новаци 2018

Повеќе од 60 деца професионални танчери од Танцов Спортски Клуб ЕКСПОУЗ од Битола настапија со свој незаборавен танцов хепенинг во рамките на Културно-забавно Лето Новаци 2018.

Jul 12

Советот на општина Новаци ја одржа 14-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа 14 тата седница на која разгледаа и донесоа одлуки по петнаесеттина точки кои се најдоа на дневен ред.

Jul 11

Општина Новаци го започна проектот Agrowchain

Со одржувањето на почетниот состанок во општина Аминдео Грција се означи стартот на двегодишниот проект „ Одржливо менаџирање на агро отпадот за загревање на руралните области – AGROWCHAIN“. На состанокот присуствуваа сите партнери во проектот а се разговараше за начинот на имплементација, следните активности на секој од партнерите, начините на комуникација и сл.

Older posts «

css.php