Monthly Archive: June 2018

Jun 26

Оглас за ангажман на Проектен менаџер и Финансиски менаџер

Општина Новаци објавува оглас за ангажирање на проектен менаџер и финансиски менаџер за потребите на проектот “Одржливо менаџирање на агро отпадот за загревање на руралните области” – AGROWCHAIN кој ќе биде имплементиран во рамките на ИНТЕРЕГ ИПА програмата за прекугранична соработка Грција – Република Македонија 2014 – 2020. Огласот го имате ТУКА.

Jun 22

Културен хепенинг на рекреативниот парк на Река Коњарка

Со 80 илјади евра европски пари и со културен хепенинг денес свечено беше отворен рекреативниот парк на реката Коњарка во Скочивир. Паркот денес наликуваше на катче за рекреација за сите оние кои што сакаат да избегаат од градскиот метеж, а целта е да се промовира и заштити културното наследство во Новаци. Општината Новаци и Европската …

Continue reading »

Jun 19

Советот на општина Новаци ја одржа 13 –тата седница

Советот на општина Ноавци денеска ја одржа 13 тата седница на која разгледаа и одлучија по дваесеттина точки на дневен ред.

Jun 18

Во Старавина се одржа обука за гаснење на пожари

Викендов во атарот на селото Старавина,во општина Новаци, се реализираше обука за просторни сили за пожари на отворен простор. Обуката предизвика голем интерес кај локалното население, а во обучувањето на вклучените лица учестуваше и директорот на Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија Аднан Џаферовски.

Jun 13

Оглас за ангажман на проектен менаџер и проектен асистент

ЈП “Комунална Хигиена” – Новаци, објавува оглас за ангажирање на проектен менаџер и проектен асистент за потребите на проектот “Симбиотски мрежи за одржливо управување со органски отпад” – СИМБИОЗА, кој ќе биде имплеметиран во рамките на ИНТЕРЕГ ИПА програмата за погранична соработка Грција – Република Македонија 2014 – 2020. Огласот можете да го најдете ТУКА.

Jun 07

Отворен петтиот меморијален турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски свечено го отвори петтиот по ред меморијален турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ кој се одржува во Новаци. Во следните десеттина дена љубителите на мал фудбал ќе можат да ги проследат сите натпревари каде учество ќе земат 23 екипи кои ќе се натпреваруваат во 4 групи. Сите натпревари се …

Continue reading »

Jun 05

Годишнина од загинувањето на тројцата бранители кај Гајре,Шипковица

Делегација на општина Новаци, по повод 17 годишнината од загинувањето на тројцата бранители кои животот го загубија кај Гајре, Шипковица во конфликтот во 2001 година , положи цвеќе на гробот на загинатиот бранител Пеце Матичевски родум од Новаци.

Jun 04

Министерот за информатичко општество Манчевски во посета на општина Новаци

Министерот за Информатичко општество и администрација г-дин Дамјан Манчевски при посетата на Новаци оствари средба со градоначалниот Љубе Кузманоски и граѓаните на Општина Новаци .

css.php