Daily Archive: September 21, 2017

Sep 21

Рождество на Пресвета Богородица во Новаци

Со молитви пред иконата на Богородица, богослужбa, света божествена литургија и со голем народен собир мноштвото православни христијански верници го слават раѓањето на Мајката Божја, односно Мала Богородица. Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски заедно си митрополитот Петар кој ја служеше светата литургија го одбележа овој голем христијански празник.

css.php