Daily Archive: August 17, 2017

Aug 17

Амбасадорката на Јапонија во општина Новаци

Поплавите од изминатите две години кои го погодија Пелагонискиот регион намалија производството на храна и житни култури, ја оштетија инфраструктурата во општините, а нејзините жителите сè уште се соочуваат со последиците на нарушена хигиена и загадена вода за пиење. За таа цел дониран е ровокопач за 9 те општини од Пелагонсики планскиот регион.

css.php