Monthly Archive: August 2017

Aug 30

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница на која имаше неколку точки на дневен ред.

Aug 21

Реализирани 480 проекти за четири години во Општина Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски имаше отчет за сработеното за изминатите 4 години во областа на инфраструктурата, образованието, културата и спортот.

Aug 17

Амбасадорката на Јапонија во општина Новаци

Поплавите од изминатите две години кои го погодија Пелагонискиот регион намалија производството на храна и житни култури, ја оштетија инфраструктурата во општините, а нејзините жителите сè уште се соочуваат со последиците на нарушена хигиена и загадена вода за пиење. За таа цел дониран е ровокопач за 9 те општини од Пелагонсики планскиот регион.

Aug 16

Промовирана книгата „Црна точка“ од проф.д-р Даниела Андоновска -Трајковска

Во Младинскиот културен центар во Новаци во рамки на манифестацијата „Културно лето Новаци 2017“беше промовирана книгата „Црна точка“ од проф.д-р Даниела Андоновска -Трајковска. Книгата е составена од три циклуси „Точка“ , „Ортоми“ и „Плетенки“ , издавач е Друштво на писатели „Битолски книжевен круг“ Битола .

Aug 14

Успешен музичко-театарски перформанс на Културно лето Новаци 2017

Публиката имаше можност да ужива во несекојдневен настан кој го реализираа дваесетина млади ентузијасти од Добромири .Искажуваме голема благодарност до родителите на учесниците во претставата, сите оние кои помогнаа да се оствари и реализира настанот, за масовната посетеност и за организаторот на настанот во Добромири, Малинка Атанасовска.

Aug 07

Работилници со полимерна глина во Гермијан и Добромири

Викендот во рамките на „Културно лето Новаци 2017“  се одржаа две работилници со полимерна глина во Гермијан и Добромири наменети за дечињата од овие села.

css.php