Monthly Archive: July 2017

Jul 13

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТ ____________________ ЈАВНА РАСПРАВА „Студија за оцена на влијанието врз животната средина за Интегриран систем за управување со цврст отпад (ИСУЦО)“ Пелагониски регион: Новаци, Битола, Прилеп и Ресен

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТ ____________________ ЈАВНА РАСПРАВА „Студија за оцена на влијанието врз животната средина за Интегриран систем за управување со цврст отпад (ИСУЦО)“ Пелагониски регион: Новаци, Битола, Прилеп и Ресен 25.07.2017 Општинска Сала – Општина Новаци На 25 Јули 2017 година во Општинската Сала на Општина Новаци, со почеток во 12:00h ќе се одржи Јавна …

Continue reading »

Jul 13

манастир „Св.Петар и Павле“ во с. Рапеш

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски со својата сопруга беа кумови на славата во манастирот „Св.Петар и Павле“ во с. Рапеш.

Jul 11

„ Гоцеви денови “ во општина Новаци

Синоќа во дворот на општина Новаци се одржа манифестацијата „Гоцеви денови “. Оваа културна манифестација  ја организираше културно уметничкото друштво од Новаци.

Jul 10

Со претставата „ Женско царство“ започна Културно лето Новаци 2017

Претставата „Женско Царство“ во изведба на Театар Колозови и актерите од македонските народни приказни, синоќа на летна сцена во дворот на општината им донесе радост и насмевки на присутните граѓани.

Jul 06

На повидок соработка помеѓу општина Новаци и канцеларијата на UN Women

Општина Новаци ќе биде дел од третата фаза од регионалниот проект на UN Women за промоција на родово одговорни политики и буџети во Југоисточна Европа, кој предвидува широка компонента насочена кон единиците на локална самоуправа во Р. Македонија. Главната цел на проектот е да придонесе кон имплементација на националните обврски за остварување на родовата еднаквост …

Continue reading »

Jul 05

Започнува Културно лето „Новаци 2017“

Во сабота 08 јули со театарската комична претстава „ Женско царство“ на театарот Колозови во дворот на општина Новаци ќе  започне манифестацијата „Културно лето Новаци 2017 “. Ова манифестација се одржува петта година по ред и е поддржана од општина Новаци.

Jul 03

„Музичка програма за деца и млади“ во Општина Новаци

Со третиот музички семинар предводен од Ване Јовчев виртуоз и истакнат музичар , заврши проектот „Музичка програма за деца и млади“ во Општина Новаци. Овој проект е вториот дел од програмата за Граѓанско лидерство во општината Новаци „CLIMON II“ иницирана од Културно иновативниот клуб.

» Newer posts

css.php