Daily Archive: July 19, 2017

Jul 19

Повик Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП (Мултифункционално игралиште во с.д.Агларци)

ПОВИК ИЗГРАДБА НА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ИГРАЛИШТЕ ВО С.Д.АГЛАРЦИ НАЦИОНАЛНО КОНКУРЕНТНО НАДДАВАЊЕ ЗА ИЗВЕДБА НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ

Jul 19

Ќе се прска против комарци – во општина Новаци

Денеска и утре на територијата на општина Новаци,е кипи на Центарот за јавно здравје-Битола,  ќе извршат превентивна систематска дезинсекција. Од ЈЗУ-Центар за јавно здравје-Битола информираат дека третирањето ќе се врши со препаратот „Aqua K-Othrine“ со активна сустанца „Deltametrin“.Теристичката дезинсекција или активности од земја со запрашување ќе се врши од 19 до 2 часот по полноќ, со …

Continue reading »

Jul 19

„Општина Новаци на точак“

Во рамките на „Културно лето Новаци 2017“ се одржа велосипедска тура Новаци-Добромири-Агларци . Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски беше еден од многубројните учесници. Ваквиот спортски настан наиде на голем интерес кај жителите на оваа општина.

css.php