«

»

Jul 11

„ Гоцеви денови “ во општина Новаци

Синоќа во дворот на општина Новаци се одржа манифестацијата „Гоцеви денови “. Оваа културна манифестација  ја организираше културно уметничкото друштво од Новаци.

Пред бројната публика беа претставени народни песни, игри и танци карактеристични за овие простори.

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски свечено ја отвори манифестацијата и ја поздрави присутната публика.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php