Monthly Archive: July 2017

Jul 31

Фолклорен концерт анамбл „ P`olana “ Република Чешка

Прекрасно помината вечер со фолклорниот ансамбл “P`OLANA” од Брно, Република Чешка.

Jul 26

Православните христијани денес го слават празникот Св. Архангел Гаврил

Православните христијани денес го слават празникот Св. Архангел Гаврил. Гаврил значи „сила Божја“, поради што и неговото јавување на Благовештението има и симболично значење, укажува на силата на тој што ќе се роди од Пресвета Дева Марија, дека тој ќе биде силен, семоќен, односно дека тој ќе биде Бог Спасител. Заедно со Св. Архангел Михаил, …

Continue reading »

Jul 26

„Тра ла ла“ одржаа престава во с. Добромири

Ѕвездичките на детскиот музички фестивал „Тра ла ла“ одржаа престава во с. Добромири , во рамките на Културно лето Новаци 2017

Jul 25

Јавна расправа за интегриран систем за управување со цврст отпад во Пелагонискиот регион

Денес во Општинската Сала на Општина Новаци се одржа Јавна расправа организирана од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија и Секторот за животна средина.

Jul 25

Советот на општина Новаци ја одржа 68 –мата седница

Советниците на општина Новаци ја одржаа 68-мата седница на која се разгледаа дваесеттина точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот беше донесена предлог-одлука за измена и дополнување на одлука за реализација на финансиски трансфери до здруженија на граѓани,спортски,технички, и научни друштва, наменски дотации за културно-уметнички манифестации и еднократна парична помош на физички лица и …

Continue reading »

Jul 24

Концерт на групата „ Шарена“ од Полска во Културно лето Новаци 2017

Викендот во рамките на Културно лето Новаци 2017 се одржа концерт на групата „Шарена“ од Полска. Прекрасното време беше искористено од многубројната публика во дворот на општина Новаци кои уживаа во прекрасната публика на полските гости.

Jul 19

Повик Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП (Мултифункционално игралиште во с.д.Агларци)

ПОВИК ИЗГРАДБА НА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ИГРАЛИШТЕ ВО С.Д.АГЛАРЦИ НАЦИОНАЛНО КОНКУРЕНТНО НАДДАВАЊЕ ЗА ИЗВЕДБА НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ

Jul 19

Ќе се прска против комарци – во општина Новаци

Денеска и утре на територијата на општина Новаци,е кипи на Центарот за јавно здравје-Битола,  ќе извршат превентивна систематска дезинсекција. Од ЈЗУ-Центар за јавно здравје-Битола информираат дека третирањето ќе се врши со препаратот „Aqua K-Othrine“ со активна сустанца „Deltametrin“.Теристичката дезинсекција или активности од земја со запрашување ќе се врши од 19 до 2 часот по полноќ, со …

Continue reading »

Jul 19

„Општина Новаци на точак“

Во рамките на „Културно лето Новаци 2017“ се одржа велосипедска тура Новаци-Добромири-Агларци . Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски беше еден од многубројните учесници. Ваквиот спортски настан наиде на голем интерес кај жителите на оваа општина.

Jul 17

Седумдневен летен детски камп во рамките на Културно лето Новаци 2017

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска ги прими десеттината дечиња учесници во Летниот детски камп кој се одржува изминатите седум дена во просториите на Културно иновативниот клуб во рамките на Културно лето Новаци.

Older posts «

css.php