Daily Archive: June 5, 2017

Jun 05

Годишнина од загинувањето на тројцата бранители кај Гајре,Шипковица

Делегација на општина Новаци, положија цвеќе на споменикот „Паднатиот анѓел“ во Битола и споменикот кај Касарната „Стив Наумов“, по повод 16 годишнината од загинувањето на тројцата бранители кои животот го загубија кај Гајре, Шипковица во конфликтот во 2001 година, меѓу кои и Пеце Матичевски  родум е од Новаци.

css.php