Monthly Archive: June 2017

Jun 30

Заврши четвртиот турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ во Новаци

Тимот на ресторан Путник е победник на десетдневниот  турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ кој се одржа во Новаци. Екипата на ресторан Путник беше подобра од противникот фудбалскиот тим Студио Крцко, а победниците за освоеното прво место добија парична награда, дипломи за учесниците и  победнички пехар кој им го врачи таткото на загинатиот бранител и …

Continue reading »

Jun 27

Советот на општина Новаци ја одржа 67-мата седница

  Советот на општина Новаци ја одржа редовната 67-ма седница на која се разгледаа и усвоија околу триесеттина точки.Како и секогаш седницата започна со усвојување на записникот од претходната седница и продолжи со однапред утврдениот дневен ред.

Jun 14

Отворен четвртиот меморијален турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски свечено го отвори четвртиот по ред меморијален турнир во мал фудбал „Пеце Матичевски“ кој се одржува во Новаци.На турнирот учество зедоа 23 екипи а овој спортски настан че трае десеттина дена. Сите натпревари се одригруваат на новото повеќенаменско игралиште во Новаци.

Jun 13

Градоначалникот Котевски оствари средба со претставници на Здружение Аналитика

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со претставници на Здружение Аналитика од Скопје кои работат во рамките на програмата за безбедност и меѓународна политика, проект “Мерки за градење на доверба помеѓу Грција и Македонија, поглед од граѓанското општество”. Проектот е финансиски поддржан од Министерството за Надворешни работи на Кралството Шведска.

Jun 08

Комеморација по повод 100 години од Битката за Битола

Во организација на Француската амбасада од Скопје и Францускиот конзулат од Битола, денеска  се одржа церемонијата по повод 100 годишнината од Битката за Битола што се случи во Првата светска војна на 18 мај 1971 година.

Jun 07

Резултати од конкурсот на фестивалот на детското творештво „Мост меѓу две срца“

Културно иновативниот клуб од Новаци ги објави резултатите од конкурсот на фестивалот за детско творештво „ Мост меѓу две срца“.

Jun 06

ФК Новаци победник на Меморијален турнир во мал фудбал

ФК Новаци се победници на меморијалниот турнир во мал фудбал кој го организираат Организацијата на резервниот состав од Народна одбрана по повод годишнината од загинувањето на бранителите во конфликтот во 2001-ва година

Jun 05

Годишнина од загинувањето на тројцата бранители кај Гајре,Шипковица

Делегација на општина Новаци, положија цвеќе на споменикот „Паднатиот анѓел“ во Битола и споменикот кај Касарната „Стив Наумов“, по повод 16 годишнината од загинувањето на тројцата бранители кои животот го загубија кај Гајре, Шипковица во конфликтот во 2001 година, меѓу кои и Пеце Матичевски  родум е од Новаци.

Jun 01

Градоначалникот Котевски на заеднички консултативен комитет во Брисел

Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски заедно со неколку члена делегација номинирана од ЗЕЛС, присуствува на Денот на Проширувањето во Брисел во рамките на Заедничкиот консултативен комитет чиј што член е.

Jun 01

Хортикултурно уредување на дворот на општина Новаци

Хортикултурно уредување на дворот на општина Новаци со помош на вработените во ЈКП „Комунална хигиена“ Новаци.

css.php