Monthly Archive: April 2017

Apr 28

Оддавање почит за жртвата кон татковината на загинатите во Вејце

Пред 16 години, на денешен ден, кај тетовското село Вејце, загинаа осумина припадници на специјалните сили на МВР. Покрај осуммина убиени, имаше и шестмина повредени.

Apr 25

Фестивал на детско творештво „Мост меѓу две срца“ во Новаци

  Во салата на општина Новаци денеска се одржа  третиот по ред фестивал на детско творештво „Мост меѓу две срца“ . Фестивалот го одбележува светскиот ден на книгата и авторското право и има за цел да придонесе поттикнување и промовирање на детското творештво, креативно изразување гледано од детското срце и негова дисперзија и развој во …

Continue reading »

Apr 21

Асфалтирање на регионалниот пат Бач – Гермијан

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска заедно со директорот на ЈП Македонија пат подружница Битола   направи увид во асфалтирањето на регионалниот пат Бач – Гермијан.

Apr 18

Советот на општина Новаци ja одржа 66-та седница

  Советот на општина Новаци веднаш по најголемиот христијански празник Велигден, ја одржа 66-тата седница . На денешниот дневен ред имаше околу триесеттина точки кои беа разгледани и одобрени.

css.php