Daily Archive: February 10, 2017

Feb 10

Ден на руската дипломатија

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска положи цвеќе на крстот во градскиот парк Битола по повод денот на руската дипломатија на покана на рускиот конзулат

Feb 10

Водостојот на Црна Река е зголемен, но опасност од поплави нема

И покрај зголемувањето на водостојот на Црна Река, како последица од топењето на снегот, опасност од излевање на водата врз земјоделското земјиште – нема. Ова пред се’ се должи на навременото санирање на критичните делови во должина од 30 киломтери по течението на Реката.

css.php