Monthly Archive: February 2017

Feb 28

Советот на општина Новаци ја одржа 63-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа63-тата седница на Совет на која се разгледуваа дваесеттина точки на дневен ред. Како и секогаш седницата започна со усвојување на записникот од претходната седница а потоа продолжи со разлгедување на остатаните точки.

Feb 23

Јавен увид и Јавна расправа по Извештај за стратегиска оцена на животна средина на Урбанистички план за село Бач и Добромири

Јавен увид и јавна расправа по Извештај за стратегиска оцена на животна средина на Урбанистички план за село Бач – општина Новаци Јавен увид и јавна расправа по Извештај за стратегиска оцена на животна средина на Урбанистички план за село Добромири – општина Новаци

Feb 20

Лазар Котевски- добитник на награда ,,Инвестиции со трајни вредности” од страна на гледачите на ТВ Орбис

Викендов на манифестацијата Brand International во организација на ТВ Орбис, градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски ја доби наградата односно специјалното признание за реализирање на проекти од витално значење за жителите од страна на гледачите на оваа регионална телевизиска куќа.

Feb 17

Заеднички проект на дечињата од Новаци, Долина и Хрпеље Козина

Остварена соработка помеѓу центарот за ран детски развој „Бамби“ од Новаци, детската градинка од збратимената словенечка општина Хрпеље Козина и градинката од општина Долина Италија.

Feb 10

Ден на руската дипломатија

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска положи цвеќе на крстот во градскиот парк Битола по повод денот на руската дипломатија на покана на рускиот конзулат

Feb 10

Водостојот на Црна Река е зголемен, но опасност од поплави нема

И покрај зголемувањето на водостојот на Црна Река, како последица од топењето на снегот, опасност од излевање на водата врз земјоделското земјиште – нема. Ова пред се’ се должи на навременото санирање на критичните делови во должина од 30 киломтери по течението на Реката.

Feb 08

Општина Новаци го потшиша Меморандумот за соработка и учество во манифестацијата „ Македонија во ритамот на Европа“

Градоначалникот на општина Лазар Kотевски и Игор Карадаревиќ директор на манифестацијата „ Македонија во ритамот на Европа“ денеска го потпишаа овој документ со кој ја дефинираа понатамошната соработка и учество на оваа општина. Општина Новаци е еден од учесниците заедно со дваесет општини кои се избрани да бидат дел од оваа манифестација.

Feb 01

ФК Новаци 2005  на подготовки во Струга, в сабота тест меч со Ренова

Амбициозниот второлигаш Новаци веќе неколку дена се подготвува во Струга, каде под водство на тренерот Кире Груевски ќе мине десет дена во кои ќе ја бруси формата со одигрување на неколку тест натпревари. 

css.php