Daily Archive: January 14, 2017

Jan 14

Со големи василичарски огнови дочекана  Православна Нова година во општина Новаци

  Со големи василичарски огнови, богата трпеза, мазник со паричка и колбаси се прослави Василица или Православна Нова Година во општина Новаци.Ова е една традиција која масовно ја применува скоро секое маало во оваа општина. Од оваа традиција исклучок не е ниту т.н „ Куртеска маала“  во која седум семејства цели 29 години ја негуваат …

Continue reading »

css.php