Daily Archive: January 13, 2017

Jan 13

Ана Марија Цветковска го пронајде паричето за Василица во Центарот за ран детски развој „Бамби “ во Новаци

Ана Марија Цветковска од Новаци е овогодинешното најсреќно дете во Центарот за ран детски развој „Бамби“ за василица. Од присутните дечиња кои ги вртеа мазничињата таа го пронајде она во кое имаше паричка.Ова е василичарска традиција во Бамби за Православна Нова година на која покрај едукаторскиот кадар присуствуваше и градоначалникот  на општина Новаци, Лазар Котевски. …

Continue reading »

css.php