«

»

Oct 08

Продолжува одличната македонско хрватска соработка

14543939_1316091345081427_8730253522126942139_o

Во просториите на Младинскиот културен центар Новаци гости беа актерите од Пучка сцена на Хрватската библиотека од Херцеговац, Република Хрватска и претставници на Македонско-Хрватското друштво Марко Марулиќ од Битола. Членовите од театарската работилница на Културно иновативниот клуб и градоначалникот на Општина Новаци господинот Лазар Котевски им посакаа добредојде на гостите и низ двочасовното дружење со нив разменија рефлексии и одрази во делот на културата како основен составен елемент на двата пријателски народи потенцирајќи ја важноста на размена на културите.Ова е прво гостување на членовите на „Пучка сцена“ во Општина Новаци.

14615595_1316091238414771_889230099902264597_oВечерва на сцената во НУ Центар за култура Битола актерите ќе се претстават со комедијата „Мотел Мрак“ во режија на Иван Братковиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php