«

»

Sep 09

Започна изградбата на 30 метарскиот јарбол во Новаци

tnt_1088

Општина Новаци започна со градежните активности околу поставувањето на урбана опрема – јарбол за истакнување на државното знаме во Новаци.

„ Во моментот започнавме со бетонирање на местото помеѓу општинската зграда и  поштата во Новаци каде ќе биде поставена урбаната опрема – 30 метарскиот јарбол на кое ќе биде истакнато знамето на  Република Македонија.    “ рече Лазар Котевски, градоначалник на општина Новаци.

Инвеститор е Влада на Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php