Monthly Archive: August 2016

Aug 31

Советот на општина Новаци ja одржа 57-мата седница

Советот на Општина Новаци ја одржа 57-мата седница на која се разгледуваа околу дваесеттина точки на дневен ред. По узвојувањето на записникот од претходната седница и усвојувањето на дневниот ред на денешната седница, советниците донесоа Одлука за формирање на заедничка комисија (за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу општина Новаци и општина Ресен), решение за именување …

Continue reading »

Aug 28

Спуштена завесата на Културно лето Новаци 2016

  Со спектакуларен концерт на популарната етно музичката група Синтезис пред многубројната публика во дворот на манастирот Рождество на Пресвета Богородица во Новаци заврши Културно лето Новаци 2016 кое беше богато со културни настани и за најприбирливите.

Aug 27

Синтезис совршен крај на едно лето

Културното лето Новаци, заврши со концерт на етно македонската музичка група Синтезис, во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ .

Aug 12

Новаци домаќин на првата меѓународна книжевна манифестација „Kнижевни паметења“

Во новите простории на Младинскиот културен центар кои неодамна беа пуштени во употреба се одржа првата Меѓународна книжевна манифестација „Книжевни паметења“.

Aug 09

Одлука за спроведување на стратегиска оценка (Регионален план за управување со отпад)

Почитувани, на следниот ЛИНК можете да ја најдете Одлуката за спроведување на стратегиска оценка за планскиот документ “Регионален план за управување со отпад за Пелагониски плански регион”, кој го донесува Советот на општината, на предлог на Меѓуопштински одбор за управување со отпад.

Aug 08

Општина Новаци испрати помош за настраданите подрачја во Скопско

На денешната вонредна седница на Советот на општина Новаци се расправаше за испраќање помош на поплавените подрачја во Скопскиот регион кои беа зафатени од невиденото невреме викендов.

css.php