Daily Archive: April 15, 2016

Apr 15

Со европски пари до санација на оштетената инфраструктура од поплавите

Откако Европската унија ја одобри втората компонента од Програмата за санација на штетите од поплавите во 2015 година, фокусирана на водостопанската инфраструктура, во Битола беше одржана првата координативна средба со засегнатите страни за усогласување на приоритетните мерки во пелагонискиот регион.

Apr 15

Втора работилница за туристички работници за „Нови маркетинг технологии за промоција на туристичките патеки на територијата на општина Новаци“

Во рамките на проетот „Жива историја, жива природа 2“ се одржа втората работилница за туристички работници на тема  „Нови маркетинг технологии за промоција на туристичките патеки на територијата на општина Новаци“. Експерти ги обучуваа и дебатираа со дваесеттина туристички работници, претставници на туристички агенции и водичи за модерните начини и техники за промоција на богатото …

Continue reading »

Apr 15

Втор конкурс за најдобра фотографија

Почитувани, Општина Новаци објавува втор конкурс за најдобра фотографија во рамките на проектот “Жива Историја, Жива Природа 2” КОНКУРС COMPETITION

css.php