Monthly Archive: April 2016

Apr 26

Фестивал на книгата „ Мост меѓу две срца“ во Новаци

По повод светскиот ден на книгата и авторското право, во општина Новаци се одржа фестивалот „Мост меѓу две срца“  кој е наменет за децата кои творат. Фестивалот има за цел да придонесе за поттикнување и промовирање на детското творештво, креативното изразување и негов развој во руралните средини.

Apr 25

Повик за пријава за учесници на планинарска тура

Почитувани, Во рамките на проектот “Жива Историја, Жива Природа 2”, општина Новаци организира планинарска тура во Мариовскиот крај. Детали за планинарската тура, како и пријавата за учество можете да ги најдете тука: ПОВИК ЗА ПРИЈАВА НА УЧЕСНИЦИ НА ПЛАНИНАРСКА ТУРА CALL FOR REGISTRATION OF HIKING TOUR PATICIPANTS ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО APPLICATION FOR PARTICIPATION  

Apr 22

Советот на општина Новаци ја одржа 49 –та седница

Советниците на Општина Новаци со десеттина точки на дневен ред ја одржаа 49-тата седница која започна со усвојување на записникот од претходните две одржани седници 47-ма и 48 –ма.

Apr 19

Да го запознаеме Мариово 2016 – традиционален планинарски марш

Секоја година на терените на Мариово, општина Новаци  по повод 7-ми Април Меѓународниот ден на здравството, се организира традиционален планинарски марш „ЗАПОЗНАЈ ГО МАРИОВО“.

Apr 18

„Разумно користење на електричната енергија“ во ЦОУ,,Славко Лумбарковски ” Новаци

  Во централното основно општинско училиште ,,Славко Лумбарковски” Новацу се одржа отворен ден од проектот „Разумно користење на електричната енергија“ со цел подигање на свеста кај учениците за разумно користење на електричната енергија.

Apr 18

Јавен повик за учество на Културно лето Новаци 2016

Се повикуваат сите заинтересирани да се пријават за учество во програмата на Културно лето Новаци 2016. Предлагачи можат да бидат: институции, здруженија на граѓани, неформални групи и поединци за проекти од музичко и музичко сценската дејност, театарската, ликовната, видео, филмската, литературната, фолклорната, како и новите уметности. Пријавите се доставуваат лично до архивата на КИКН Новаци, по …

Continue reading »

Apr 15

Со европски пари до санација на оштетената инфраструктура од поплавите

Откако Европската унија ја одобри втората компонента од Програмата за санација на штетите од поплавите во 2015 година, фокусирана на водостопанската инфраструктура, во Битола беше одржана првата координативна средба со засегнатите страни за усогласување на приоритетните мерки во пелагонискиот регион.

Apr 15

Втора работилница за туристички работници за „Нови маркетинг технологии за промоција на туристичките патеки на територијата на општина Новаци“

Во рамките на проетот „Жива историја, жива природа 2“ се одржа втората работилница за туристички работници на тема  „Нови маркетинг технологии за промоција на туристичките патеки на територијата на општина Новаци“. Експерти ги обучуваа и дебатираа со дваесеттина туристички работници, претставници на туристички агенции и водичи за модерните начини и техники за промоција на богатото …

Continue reading »

Apr 15

Втор конкурс за најдобра фотографија

Почитувани, Општина Новаци објавува втор конкурс за најдобра фотографија во рамките на проектот “Жива Историја, Жива Природа 2” КОНКУРС COMPETITION

Apr 11

Се реализираше последната обука од проектот„Програма за млади – граѓанско лидерство во Општина Новаци

Културно иновативниот клуб Новаци го реализираше последниот семинар од проектот „Програма за млади – граѓанско лидерство во Општина Новаци“. Обуката од сферата на комуникација со медиумите,односи со јавноста и важноста на маркетингот насловена како „Лобирање и односи со јавност“ ја реализираше доцент д-р Марјан Танушевски.

Older posts «

css.php