Daily Archive: March 28, 2016

Mar 28

Новачани чествуваат 110- години од смртта на Ѓорги Сугарев

Со панихида на гробот на Ѓорги Сугарев, големиот македонски револуционер од Илинденскиот период,  денеска  кај манастирот “Свети Великомаченик Ѓорги“ над с. Паралово, започна чествувањето на 110- годишнината од смртта на големиот македонски војвода. Тој со својата чета кај месноста “Чукарите“, на денешен ден според стариот календар,  до последен го положија животот во нерамноправна битка и …

Continue reading »

Mar 28

Пролетна акција за чистење на чистење на невладиниот сектор

Предвидената  Еко-акција иницирана и организирана од ЈП„Комунална хигиена“ Новаци и Културно иновативниот клуб Новаци покажа еден успешен заеднички труд кој ги обедини граѓаните на Општина Новаци.

css.php