Daily Archive: March 24, 2016

Mar 24

Здружението “Кајмакчалан“ со иницијатива за брендирање на мариовскиот мед

Еколошкото здружение „Кајмакчалан“ со седиште во село Маково, Мариoво, општина Новаци, започна иницијатива за брендирање на мариовскиот мед. На денешниот состанок градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски разговараше со бразилски експерти, претставници на здружението и министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство на РМ за постапката, начинот на брендирање, погодностите и придобивките од целата постапка.

Mar 24

Тим од АФПЗРР  на средба со жителите на Добромири и Далбеговци

Тимот предводен од директорката на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој на Република Македонија, Билјана Вуковиќ заедно со градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски и советникот за комунална инфраструктура, сообраќај и заштита на животната средина, Стевче Стевановски остварија средба со жителите на селата Добромири и Далбеговци. Целата на средбата беше тимот на …

Continue reading »

css.php