Daily Archive: January 14, 2016

Jan 14

Со големи василичарски огнови дочекана Православна Нова година во општина Новаци

Со големи василичарски огнови, богата трпеза, мазник со паричка и колбаси се прослави Василица или Православна Нова Година во општина Новаци.Ова е една традиција која масовно ја применува скоро секое маало во оваа општина.

Jan 14

Дарко Талевски го пронајде паричето во Центарот за ран детски развој „Бамби “

Дарко Tалевски  е овогодинешното најсреќно дете во Центарот за ран детски развој „Бамби“ од Новаци. Од дваесеттината дечиња кои ги вртеа мазничињата тој го пронајде она во кое имаше паричка.Ова е василичарска традиција во Бамби за Православна Нова година на која покрај едукаторскиот кадар присуствуваше и градоначалникот  на општина Новаци, Лазар Котевски.  

css.php