«

»

Dec 31

Новогодишната претстава на Културно иновативниот клуб Новаци

DSC_3828

Дечињата кои членуваат во ултурно иновативниот клуб Ноавци од Новаци синоќа одржаа Новогодишна аматерска претстава . Салата беше претесна за да ги собере сите љубопитни дечиња и нивните родители зафатени од предновогодишната еуфорија.

„ Секоја година организираме новогодишна претстава за дечињата од нашата општина. Исто така општината за сите дечиња кои одат на училиште, центрите за ран детски развој , како и за социјалните случаи купува и им дарува новогодишни пакетчиња.  “ рече Лазар Коетвски,градоначалник на општина Новаци.

Ваквите културни случувања придонесуваат многу за едукативниот и културниот развој на децата од руралните средини.

Влезот за претставата беше бесплатен а присуствуваа сите дечиња од општина Новаци.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php