Daily Archive: December 29, 2015

Dec 29

Оглас за ангажман на водичи за тури

Почитувани, општина Новаци во рамките на проектот “Жива историја, Жива природа 2”, грант број IPA 2010/DN 023657/CN 357019 и бр. 03-60/3, објавува оглас за ангажман на 6 водичи за тури во општина Новациза промоција на природните и историски патеки. Огласот можете да го најдете ТУКА.

Dec 29

Градоначалникот Котевски денеска им подели новогодишни пакетчиња на дечињата во ЦОУ „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Како и секоја година така и оваа ,општина Новаци и градоначалникот Лазар Котевски обезбедија новогодишни пакетчиња за сите дечиња кои посетуваат настава во централното и осумте подрачни училишта „Славко Лумбарковски“ Новаци.

Dec 29

Заврши проектот „Растеме и учиме заедно 2“ во центрите во Живојно, Добромири, Гермијан , Далбеговци и Агларци

Со приредба за Нова година и Божик беше означен крајот на шестмесечниот проект на општина Новаци со кој беа отворени пет центри за ран детски развој во Живојно,Агларци, Далбеговци, Добромири и Гермијан. Со овој проект времено беа ангажирани пет едукатори и еден дефектолог . Ова е трет пат како општина Новаци реализира проект од програмата …

Continue reading »

css.php