Daily Archive: December 14, 2015

Dec 14

Општините Новаци и Рокдејл се збратимија

Потпишан е меморандум за соработка и збратимување помеѓу општина Новаци и општина Рокдејл, Сиднеј Австралија. На овој документ му претходеше неколку годишна соработка и контактирање помеѓу двете локални самоуправи. На свечениот чин покрај првите луѓе на општините присуствуваа околу 300 македонски иселеници и пратеникот во Собранието на РМ од дијаспората Васко Наумовски.

css.php