Daily Archive: December 4, 2015

Dec 04

Повик за пријави за обука за туристички работници

Почитувани, на следниот ЛИНК ќе го најдете повикот за пријави за обука на туристички работници , која ќе се одржи во рамките на проектот “Жива Историја, Жива Природа 2”.

Dec 04

Реновирана училница, изградено партерно уредување, чешма и јарбол во мариовско Рапеш

Заради зголемениот број на дечиња во училиштето во мариовското село Рапеш, општина Новаци направи целосно реновирање на една од училниците со вкупна површина од 45 метри квадратни. Активноста е спроведена со цел децата да имаат подобри услови за престој, работа и учење. Училиштето во Рапеш е повторно активирано пред три години по 25 години пауза …

Continue reading »

Dec 04

Градоначалникот Котевски продолжува со работната посета на Австралија

  Пред голем број наши иселеници од Мелбурн и околните места на јавна трибина „Дијаспората спремна за 24 април 2016 “ градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, пратеникот од дијаспората Васко Наумовски , претседателот на ЗК ВМРО ДПМНЕ Џими Котевски и претседателот УМС на ВМРО ДПМНЕ Сашо Наумовски одговараа на сите прашања и ги сослушаа идеите …

Continue reading »

css.php