Daily Archive: September 23, 2015

Sep 23

Се одржа шестата последна форумска сесија во општина Новаци

Со одржување на последната шеста сесија од програмата „Форуми во заедницата – Буџетски форум“ заврши проектот кој општина Новаци го реализираше и од кој како краен резултат произлезе планираниот буџет за 2015 година по мерка на жители. Целта на оваа сесија  е да се направи статистички преглед на реализираноста на проектите кои беа изгласани од …

Continue reading »

Sep 23

Оглас за преведувач на француски јазик

Почитувани, Општина Новаци има потреба од преведувач од македонски на француски јазик и обратно, од француски на македонки јазик во рамките на проектот “Валоризација на културно наследство за Прва светска војна во општина Новаци”. Огласот можете да го најдете ТУКА.

Sep 23

Мото тура низ Мариово можност за авантуристички туризам

Во рамките на месецот на авантурата денеска во општина Новаци се одржа Мото турата низ Мариово како една од многуте можности за развој на авантуристичкиот туризам.

Sep 23

Јавен повик за волонтери

Почитувани, Општина Новаци објавува јавен повик за ангажирање на две лица за волонтерска работа во општина Новаци во период од 01.10.2015 до 31.12.2015. Јавниот повик можете да го најдете ТУКА.

css.php