Daily Archive: September 22, 2015

Sep 22

Пуштена во употреба новата спортска сала во Новаци

  Општина Новаци доби нова спортска сала благодарение на проектот на Владата на РМ „145 училишни спортски сали во РМ“ кој го реализиара Министерството за образование и наукаСалата ја пушти во употреба премиерот Никола Груевски, заменик министерот за образование Спиро Ристовски, градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевкси и директорот на ЦОу „Славко Лумбарковски“ Васко Ристовски.

Sep 22

Општина Новаци го прослави Рождеството на Пресвета Богородица

Со молитви пред иконата на Богородица, богослужби со литургија и со голем народен собир мноштвото православни христијански верници го прославија раѓањето на Мајката Божја, односно Мала Богородица. Овој празник општина Новаци која беше овогодишен кум на славата традиционално го прославува во манастирот Рождество на Пресвета Богородица.

css.php