Daily Archive: September 17, 2015

Sep 17

Втора фаза од теристичката дезинсекција во општина Новаци

Екипа на Центарот за јавно здравје Битола денс ја спроведува втората фаза од ларвицидна теристичка дезинсекција за уништување на комарците и другите штетни инсекти  на подрачјето на општина Новаци. Системската дезинсекција е превентивна противепидемиска мерка за спречување на појава на заразни болести согласно утврдениот план и програма на општината за 2015 година.

css.php