Daily Archive: September 16, 2015

Sep 16

Започна превентивното чистење на реката Црна

Започна превентивното чистење на коритото на река Црна од бујната вегетација која не е исчистена повеќе од три децении. Обраснато е со бујна вегетација што наместа доведува да е стеснето до 1 метар. Се претпоставува дека талогот на дното на реката е во висина од 1 метар, со што се намалува и протокот на вода. …

Continue reading »

css.php