«

»

Aug 25

Вечер на поезија и уметност во рамките на Културно лето Новаци 2015

11225105_516649821828519_885606178782108718_o

Синоќа на летната сцена во дворот на Општина Новаци, се одржa Вечер на поезија и уметност со Никола Маџиров,стихови читаше Елизабета Јончиќ.

Во рамките на настанот, жителите на оваа општина, покрај поетското читање, можеа да ги чујат и џез-мелодиите на саксофон во изведба на професорите Горан Проја Димовски, и Вангел Мажевски – клавијатура.

За Никола Маџиров зборуваше Јасмина Мицевска професор по македонски и француски јазик.

Оваа вечер на поезија и уметност е поддржана од Министерството за култура на РМ во рамките на манифестацијата Топол културен бран 2015 и Општина Новаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php