Daily Archive: August 20, 2015

Aug 20

Теристичката дезинсекција во општина Новаци

Деновиве екипа на Центарот за јавно здравје Битола ја спроведува системската дезинсекција за уништување на комарците и другите штетни инсекти  на подрачјето на општина Новаци, како општа превентивна противепидемиска мерка за спречување на појава на заразни болести.

Aug 20

Почна регулација на водотекот во село Долно Агларци

Со средства обезбедени преку Центарот за развој на пелагонискиот плански регион се започна со активности за регулација на водотек во селото Долно Агларци, општина Новаци.

css.php