Daily Archive: August 14, 2015

Aug 14

Ќе се чисти река Црна во должина од 30 км

Координативното тело за чистење на река Црна составено од претставници на општините Новаци, Могила, Битола и Прилеп како и водостопанските претпријатија на овие општини постојано се во контакт со МЗШВ и ДЗС во врска со акцијата која деновиве треба да започне .Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски е назначен за главен координатор на акциониот план …

Continue reading »

Aug 14

Отворени денови со земјоделците во општина Новаци и Гермијан

  Започнаа отворените денови со земјоделците а самиот проект го најави заменик министерот за земјоделство Ванчо Костадиновски. Во текот на еден месец стручни тимови составени од претставници од  Министерството за земјоделство, АПРЗ и Агенцијата за финансиска подршка на руралниот развој ќе посетат 102 населени места во цела држава.На овие денови земјоделците ќе имаат можност да …

Continue reading »

css.php