Daily Archive: August 10, 2015

Aug 10

Втор пат Македонска етно свадба во Новаци

Во Општина Новаци по втор пат се одржа манифестацијата „Македонска Етно свадба“. Оваа година зет и невеста беа 55 годишниот Љубе Самарџески и 50 годишната Роза Самарџиеска од Битола. Тие велат дека во брак биле 30 години и после толку време денеска одлучиле да стапат и во црковен брак проследен со сите обичаи и адети …

Continue reading »

css.php