Daily Archive: July 24, 2015

Jul 24

Информација дезинсекција

Jul 24

Советот на општина Новаци ја одржа 37-мата седница

Советот на општина Новаци имаше полни раце работа затоа што во рамките на денешната седница разгледаа и дискутираа за доста обемен дневен ред кој содржеше 30-тина точки  за различни проблематики.

Jul 24

Заменик министер за земјоделие Ванчо Костадиновски беше во посета на Пелагонија

Заменик министер за земјоделие Ванчо Костадиновски ја посети Пелагонија, со цел да се информира за активности поврзани со периодот на жетва. На средбата покрај ресорниот министер присуствуваа градоначалниците на општините Новаци и Могила, Лазар Котевски и Стево Пивковски, претставници на Сојузот на земјоделци, ЗИК Пелагонија и индувидуални производители. Според информациите кои заменик министерот ги добил …

Continue reading »

css.php