«

»

Jul 20

Легализирани осум бесправно изградени објекти во општина Новаци

DSC_3262

Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски додели осум решенија за легализирање на бесправно изградени објекти .

„Досега во општина Новаци поднесени се вкупно 886 барања за легализација на дивоградби. Од нив решени се вкупно 105 барања за легализација на објекти.Во постапка на решавање со поднесени елаборати се 75 поднесоци а останатите немаат доставено геодетски елаборат. Доколку предметите сакаат да бидат решени жиителите треба тоа да го сторат до крајот на годинава. Вкупниот број на донесени заклучоци за запирање на постапката за легализација на бесправно изградени објекти изнесува 706.“ рече Лазар Котевски,градоначалник на општина Новаци.

Процесот за легализација на бесправно изградените објекти продолжува да тече континуирано.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php