Daily Archive: July 6, 2015

Jul 06

Општина Новаци започна со имплементација на втор европски проект за заштита на културно историското наследство

Општина Новаци веќе го потпиша договорот со Делегација на ЕУ во Скопје за продолжението на проект „Жива историја,жива природа 2 “  кој чини околу 300 000 евра. До крајот на оваа година треба да се започне со комплетно реновирање на партерното уредување на рекреативниот парк на река Коњарка кај Скочивир, внатрешна реконструкција на црквата Св.Димитрија …

Continue reading »

css.php