Monthly Archive: July 2015

Jul 24

Информација дезинсекција

Jul 24

Советот на општина Новаци ја одржа 37-мата седница

Советот на општина Новаци имаше полни раце работа затоа што во рамките на денешната седница разгледаа и дискутираа за доста обемен дневен ред кој содржеше 30-тина точки  за различни проблематики.

Jul 24

Заменик министер за земјоделие Ванчо Костадиновски беше во посета на Пелагонија

Заменик министер за земјоделие Ванчо Костадиновски ја посети Пелагонија, со цел да се информира за активности поврзани со периодот на жетва. На средбата покрај ресорниот министер присуствуваа градоначалниците на општините Новаци и Могила, Лазар Котевски и Стево Пивковски, претставници на Сојузот на земјоделци, ЗИК Пелагонија и индувидуални производители. Според информациите кои заменик министерот ги добил …

Continue reading »

Jul 21

Соопштение

Jul 20

Легализирани осум бесправно изградени објекти во општина Новаци

Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски додели осум решенија за легализирање на бесправно изградени објекти .

Jul 16

„Вкусот на традицијата“ во општина Новаци

Во прекрасниот амбиент на манастирот Свети Никола во Суводол се промовираше традиционалната македонска кујна карактеристична за поднебјето на општина Новаци. Вредните раце на пензионерките од Здружението на пензионери подготвија богата трпеза со зелник, гравче тавче, разни салата , печени пиперки и слично.

Jul 15

Продолжува успешната соработка помеѓу општина Новаци и амбасадата на Унгарија

Амбасадорот на Унгарија во Република Македонија, господинот Јожеф Бенце и конзулот Сашо Јанакиевски во посета на општина Новаци и градоначалникот Лазар Котевски. По размената на пригодни подароци, поздрави и желби за понатамошна успешна соработка, амбасадорот Бенце го покани градоначалникот Котевски на посета на Унгарија во втората половина на месец септември.

Jul 14

Свечено отворено културно лето Новаци 2015

Со концерт на трите фолклорни друштва Новаци од Новаци, „Дримкол“ од Вевчани и „Мирче Ацев“ од Тополчани беше отворено културното лето „Новаци 2015“.

Jul 10

Театарска претстава и летен детски камп за старт на Културно лето Новаци 2015

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска на сите дечиња учесници во Летниот детски камп кој се одржуваше овие 4 дена во Новаци во рамките на Културно лето Новаци 2015 , им врачи пофалници.

Jul 08

Завршни активности околу реконструкцијата на деловниот простор во центарот на Новаци

Привршуваат градежните работи околу деловниот објект кој се наоѓа во центарот на Новаци. Овој објект беше во очајна состојба и го нагрдуваше ликот на ова населено место. Токму затоа Општина Новаци со средства од сопствениот буџет во висина од 6 милион денари целосно го реконструира.

Older posts «

css.php