«

»

Jun 29

Градежни активности на општина Новаци во Мариовско

sv-dimitrij-s-gradesnica-01

Општина Новаци издвои 1,2 милион денари од сопствениот буџет за реконструкција на манастирот во с.Градешница.

„Секоја година општина Новаци издвојува средства зависно од можностите од сопствениот буџет за реконструкција и санирање на црквите и манастирите кои се наоѓаат на наша територија а ги имаме во изобилство.“ вели градоначалникот на општина Новаци , Лазар Котевски.

Исто така во мариовското село Градешница планирано е да се изгради мост кој ќе чини 800 000 денари а средствата се обезбедени повторно од буџетот на општина Новаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php