Daily Archive: April 16, 2015

Apr 16

Започнаа активностите за проширување на хидросистемот за наводнување

Со потпишување на меморандум за соработка помеѓу двете пелагониски општини Новаци и Могила и ЈП Стрежево започнаа активностите околу изградбата на системот за наводнување на новачко поле.Сето ова може да започне уште годинава ако за тоа дозволат временските услови, односно високите подземни води по обилните врнежи и поплавите на почетокот на годината. Во првата фаза …

Continue reading »

css.php