Daily Archive: April 3, 2015

Apr 03

Советот на општина Новаци ја одржа 33 –тата седница

Заради големиот обем на работа на општина Новаци во овој период од годината и големиот број повици за проекти, Советот на општина Новаци по трет пат неделава заседава за важни општински прашања, при тоа сметајќи ја и свечената седница која се одржа во понеделникот по повод денот на Општина Новаци – 30 март.

Apr 03

Ќе се гради фабрика за преработка на автомобилски гуми во с.Брод, општина Новаци

Во просториите на општина Новаци се презентираше студијата за оценка на влијанието врз животната средина за изградба на инсталација за преработка на стари автомобилски гуми со пиролиза во с. Брод.

css.php