Daily Archive: April 1, 2015

Apr 01

Христијан Николовски е најдобриот ученик по англиски јазик на натпреварот по спелување

Петтооделенецот Кристијан Николовски од Новаци е најдобриот ученик по англиски јазик кој победи на натпреварот во спелување кој го организираше Културно иновативниот клуб од Новаци  и Хана Траскот од Мировниот корпус. Кристијан ќе учествува и на регионалниот Spelling Bee натревар кој ќе се одржи во Битола.

Apr 01

Прославен Денот на шегата во општина Новаци

Дечињата од Центарот за ран детски развој “Бамби” од  Новаци како и секоај година така и оваа ја посетија општина Новаци и пријатно го изненадија градоначалникот, Лазар Котевски за 1 април – Денот на шегата.

css.php