Daily Archive: February 10, 2015

Feb 10

Поплавите го уништија земјоделскиот род, но и квалитетот на почвата во Пелагонија

Поплавите не само што ги уништија дел од земјоделските производи, туку ќе предизвикаат и сериозни штети врз квалитетот на почвата, укажуваат агроекспертите. Неизвесно е дали поплавените површини откако ќе се повлече водата ќе го имаат истиот квалитет и потребни хемиски елементи за повторно садење на земјоделски култури. Токму затоа агроекспертите од оваа област порачуваат веднаш …

Continue reading »

css.php